Tuesday, 19 September 2017

Week van de veiligheid

Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe.

Aankondiging: preventiecampagne tegen overvallen
Een overval is een ingrijpende gebeurtenis die voor betrokken ondernemers vaak verstrekkende financiële- en emotionele gevolgen heeft. Gelukkig kunnen ondernemers maatregelen nemen om de kans op een overval te verkleinen. De gemeente Amsterdam start een preventiecampagne tegen overvallen op ondernemers. De lancering hiervan zal plaatsvinden op 10 en 11 oktober in de Ferdinand Bolstraat, Gerard Doustraat en Gerard Douplein. Voorlichters zullen ondernemers bezoeken om ze te informeren over hoe men de kans op een overval kan verkleinen. De voorlichters overhandigen een pakket met handige tips en gadgets. De campagne zal daarna over andere delen in de stad uitgerold worden. Download hier alvast de tien tips tegen overvallen.

Week van de Veiligheid
In de week van 9 t/m 15 oktober vindt de Week van de Veiligheid weer plaats. Deze week is bedoelt om veiligheid onder de aandacht te brengen van zowel bewoners, ondernemers en hun personeel. In deze periode zal er op het Picoplein een mobiele eenheid van de politie staan. Iedereen is van harte uitgenodigd om binnen te lopen en vragen te stellen over veiligheid, de donkere dagen en criminaliteit.

Voorkom cybercriminaliteit: Tien tips
Cybercrime komt steeds vaker in het nieuws. Denk daarbij aan de aanval WannaCry op 12 mei en GoldenEye op 27 juni. Dit laatste virus trof nog meer bedrijven. Maar hoe voorkomt u zelf dat u slachtoffer wordt van een cyberaanval? Klik hier en bekijk de tien tips tegen cybercriminaliteit.

Directe aansprakelijkheidstelling en collectief winkelverbod
Ondernemers worden met regelmaat geconfronteerd met criminaliteit. De afhandeling hiervan kost de ondernemer veel tijd en geld. Volgens het civiel recht is de veroorzaker van schade verplicht deze te vergoeden. Door de dader direct aansprakelijk te stellen, wordt de ondernemer schadeloos gesteld en draait de veroorzaker op voor de schade. Winkeliers kunnen daarnaast een collectief winkelverbod instellen, waardoor personen die herhaaldelijk voor overlast zorgen of een strafbaar feit plegen niet meer welkom zijn in een winkelgebied. Zo zorgen zij ervoor dat iedereen veilig en plezierig kan werken en winkelen.

Voor meer informatie, ga naar www.veiligondernemendoejesamen.nl