Arcade Hotel

Op 16 januari heeft het Arcade Hotel zijn deuren geopend. Dit retro-game hotel heeft elke kamer uitgerust met gameconsoles van de oudere generaties. Met zijn hotel wil eigenaar Salmanovich het gevoel recreëren van de typische game-kelder bij vrienden. In het hotel bevinden zich kamers die zijn uitgerust met klassieke consoles zoals de NES, SNES, PlayStation 1, Sega Megadrive, Sega Game Gear en meer. Gasten kunnen twee games per keer lenen bij de balie en die kunnen ze zo vaak ruilen als gewenst.

Het hotel biedt verder ook extra’s zoals een bibliotheek met stripboeken, een bar waar zelf drankjes kunnen worden gemaakt, en er zijn typische Canadese maaltijden te eten zoals poutine.

Het Arcade Hotel deelt voorlopig het gebouw met Hotel Aalborg, en zal zich in de toekomst steeds verder uitbreiden en uiteindelijk Hotel Aalborg moeten vervangen. De eigenaar wil nog tien nieuwe kamers bouwen in een daadwerkelijke kelder, waarvan de grote gamekamer met beamer moet worden en er ook nieuwe consoles zoals de Xbox One en PlayStation 4 gebruikt moeten worden.

Credits foto: Pawel Kadysz