Rialto

Als filmtheater bestaat Rialto sinds 1982, toen de Stichting Amsterdams Filmhuis zijn intrek nam in het bioscooppand aan de Ceintuurbaan. De voorgeschiedenis van Rialto als buurtbioscoop dateert echter al vanaf 1921. Bij veel Amsterdammers leven nog warme herinneringen aan de kindermatinees van de ‘Amsterdamsche Jeugdbioscoop’. Diverse ingrijpende verbouwingen, de laatste in 2014, hebben Rialto  inmiddels veranderd in een modern theater met drie zalen en een ruim en sfeervol filmcafé.

De premièreprogrammering van Rialto is gericht op Europese en niet-westerse artistieke filmproducties. Daarnaast verzorgt Rialto diverse speciale programma’s, zoals Rialto Podium, Rialto Klassiek en Rialto Wereld. In deze programma’s gaat de filmvertoning vaak samen met een inleiding, interview en/of afterparty. Rialto is ook initiatiefnemer en organisator van het jaarlijkse zomerfestival World Cinema Amsterdam.

Het Rialto Café is geopend vanaf een half uur voor aanvang van de eerste voorstelling tot een uur na afloop van de laatste avondvoorstelling. In het ruime en sfeervolle café kun je genieten van uitstekende koffie, diverse verrukkelijke taarten, (speciaal)bieren of een mooi glas wijn.