Ondernemersvereniging (BIZ)

Ondernemersvereniging Ceintuurbaan Amsterdam (2008 – 2016)

Ondernemers aan de Ceintuurbaan en het Sarphatipark hebben in mei 2008 de “Ondernemersvereniging Ceintuurbaan Amsterdam” opgericht. Dit om bij eventuele problemen, of bijvoorbeeld bij het organiseren van acties, gestructureerd te kunnen samenwerken. Sinds die tijd is o.a. de eerste website opgericht, wordt samen met andere ondernemersverenigingen de Sinterklaasintocht in de Pijp georganiseerd en is veel lobbywerk gedaan in het kader van de werkzaamheden aan de Rode Loper en de Ceintuurbaan. Ook is samen met het stadsdeel en de politie gewerkt aan het verbeteren van de veiligheid in de straat via het project Keurmerk Veilig Ondernemen.

De oude ondernemersvereniging is in 2016 opgeheven vanwege de invoering van de BIZ:

Ondernemersvereniging BIZ Ceintuurbaan (v.a. 2015)

De Ondernemersvereniging Ceintuurbaan Amsterdam heeft zich begin 2015 met succes ingezet om tot een bedrijveninvesteringszone (BIZ) in de straat te komen.

BIZ AmsterdamEen BIZ is een afgebakend gebied waarin ondernemers samenwerken aan de verbetering van hun winkelgebied. Dit was ook het doel van de Ondernemersvereniging, maar met het verschil dat de BIZ niet met leden/lidmaatschapsgelden werkt: de gemeente incasseert nl. jaarlijks bij alle ondernemers in het BIZ gebied een bedrag welke als subsidie wordt uitgekeerd aan de BIZ Ceintuurbaan.

De voordelen van een BIZ ten opzichte van de oude Ondernemersvereniging zijn dus:

  • Een evenwichtige verdeling van lasten (iedere ondernemer in het gebied betaalt hetzelfde mee)
  • Er is meer budget, dus meer slagkracht!

Dit geeft de ondernemers in het gebied meer mogelijkheid om samen te investeren in zaken als leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit en economische ontwikkeling van het gebied.

Het vastgestelde BIZ gebied bestaat uit het deel van de Ceintuurbaan tussen de Ruysdaelkade en het Sarphatipark (zie foto hieronder).

Kaartje BIZ

Uiteraard worden ondernemers buiten dit BIZ-gebied die wel op de Ceintuurbaan zijn gevestigd wél op de hoogte gehouden van belangrijke zaken zoals de herinrichting van de straat.

Voor meer informatie over wat de BIZ voor de Ceintuurbaan kan betekenen:

 

https://www.youtube.com/watch?v=2XngDYnRSp4

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *